31 Mayıs 2011 Salı

Dünya Çocuk günü | Children’s Day

Google Doodle logolarındaki uzun bir durgunluğun ardından 1 haziran Dünya ne özel yapılan logo ile yeniden sizlerle birlikteyiz.


Bizim ülkemizde ulusal egemenlik ve çocuk bayarım 23 nisan tarihinde kutlanmakta ve ekim ayının ilk haftası da çocuk haftası olarak geçmekte. Bakalım bekleyelim ve görelim 1 haziran 2011 tarihinde aşağıda yer alan  ( dünya çocuk bayramı ) google doodle logosu bizim ülkemizdede gösterime girecekmi.

Dünya Çocuk Günü Nedir ?

1925 yılında cenevrede yapılan dünya konferansında 1 Haziran Tarihinin uluslar arası dünya çocuk günü olarak ilan edildi. Fakat neden 1 haziran tarihinin seçildiği hakkında kesin bir bilgi bulunmamakta.


Bu arada dünya çocuk günü ile ilgili bu kısa yazıyı da çalma girişiminde bulunan haber siteleri siz böyle devam edin, sonra vay siteme ne oldu vay sitem neden google dan silindi gibi ahlar vahlar eder durursunuz, aynen böyle devam 


1925 yılında gerçekleştirilen bu konferanstan sonra çocuk günü‘ nün çocukların sorunlarına, refahına ve mutluluğuna yönelik çalışmalara dikkat çekmek amacı ile ilan edildiği açıklaması yapılmıştır.


1 Haziran dünya çocuk günü kutlu olsun bakalım.


Çocuk günü | Children’s Day

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder