31 Mayıs 2011 Salı

Göğüs Büyütme

Sevgilerimle.net estetik kategorimizde ( ) konusunu ele alacağız.


Kadınlığın dışa vurulumunun en büyük göstergesi olarak görülen göğüslerin küçük olmasının bayanlar üzerindeki olumsuz etkileri oldukça fazladır.


Çeşitli sebeplerden dolayı ( meme ameliyatları geçirmiş olması, genetik olarak göğüslerinin büyümemesi, hormon yetersizliği ) büyümeyen göğüslerini operasyonu sayesinde normal bir hale getiren bayanların kendilerine olan özgüveni de artmaktadır.


Göğüs büyütme operasyonu


Kadının doğum ve emzirme dönemleri sonrasında meme dolgunluğunu kaybediyor, içi boşalıyor ve bundan dolayı meme içine protez konularak memeye yeniden bir boyut ve şekil kazandırılıyor.


Göğüslerin kadınlar için ne kadar önem arz ettiğini herkes bilmektedir. Ancak meme ameliyatlarını sadece göğüs büyütme işlevi olarak görmemeli sağlık açısından da tüm detayları incelenmelidir.


Her hastaya ameliyattan önce meme ultrasonu ( USG) veya Mamografi çektirilmesi gerekmektedir. Sonucu doğrultusunda operasyon planlanmalıdır.


Genel bir anestezi altında yapılan meme ( göğüs ) büyütme operasyonu uzman doktorlar tarafından yapıldığında daha etkili olmaktadır.


Yaklaşık olarak bir buçuk iki saat süren meme büyütme operasyonunda uygulanan temel işlem protezler içinden en uygun olanın seçilmesi ve göğüslerinize yerleştirilmesidir. Göğüs büyütme operasyonlarında kesinlikle slikon uygulanmamaktadır.


Göğüs büyütme operasyonun ardından 1 ay boyunca özel olarak hazırlanmış bir sütyeni hiç çıkartmadan takmanız gerekmektedir. Bu sütyeni ameliyatın ardından size doktorunuz takmaktadır ve göğüslerinize sabitlemektedir.


Bunun yanı sıra ameliyat sonrasında ve takip ettiği 2 3 günde bir ufak pansumanlar yapılması gerekmektedir. Bunu da doktorunuzdan alacağınız gün ve saatlerde kaçırmadan yaptırmanızda fayda var.


Göğüs büyütme ameliyatları herkese yapılmamaktadır. Zevk için göğüs büyütmek isteyen hanımlar doktor kapısından geri dönmek zorunda kalıyorlar.


Göğüs büyütme operasyonu halk arasında bilinen slikon takma yöntemi değildir tamamen bir cerrahi operasyondur. Göğüs büyütme ameliyatlarının en çok yapılma nedenleri ise;


- Memelerde küçüklük olması


- Memelerde asimetri olması


- Doğumdan sonra süt vermeye bağlı memelerin içinin boşalması


- Kilo verme ile memelerde küçülme ve sarkma olması


- Kanser cerrahisi sonra memenin yokluğu


Göğüs büyütme ameliyatlarında uygulanan belli başlı cerrahi yöntemler ise;


-Yağ enjeksiyonu


-Dolgu maddesi enjeksiyonu


-Protez ile büyütme



Göğüs Büyütme ( Meme Estetiği Ameliyatları )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder