30 Nisan 2011 Cumartesi

Dünya Fuarı Expo

İki gün önce sizlere google doodle logosu olması muhtemel 1 mayıs hakkında bilgi sunmaya çalışmıştık, fakat bugün görünen o ‘ ki google amcamız farklı bir logo ile bizleri karşılmaya hazırlanıyor. 1 Mayıs 2011 Tarihi sanırım tarihteki ilk ‘ nın gerçekleştiği gün. Google bu gün anısına dünya fuarı ‘ nın düzenlenişinin 160 ncı yıl dönümü anısına aşağıda vermiş olduğumuz hareketli google logosuna yer verecek.


Dünya Fuarı Google Doodle logosunu yakından incelediğimizde dikkat çeken ilk husus bir büyüteç vasıtası ile ilk fuar

1851


alanını gezebiliyor olmamız. Oldukça güzel ve göze hoş gelen bir logo olmuş. Şimdide gelin isterseniz dünya fuarı hakkında biraz bilgi verelim.

Dünya fuarı yani diğer bir değiş ile expo ingilizce ”exposition” kelimesinin kısaltılmasından gelmektedir. 19 ‘ ncu yüzyıl ın ortalarından beri düzenli olarak düzenlenen bir organizasyon türüdür. Türkçe karşılığında sergi olarak ta değerlendirilebilir. Expo Dünya Fuarı ‘ nın en önemli özelliklerinden bir tanesi ise Fifa Dünya kupası ve olimpiyat oyunlarının ardından dünyada ekonomik ve kültürel etki yaratan en büyük üçüncü organizasyon olmasıdır.




İlk Expo Dünya Fuarı 1851 yılında Londra’ da bulunan Hyde Park içindeki Kristal Palas’ ta ”Great Exhibition of the works of industry of all nations” teması altında düzenlenmiştir.


Dünya Fuarı Expo 2015 Yılında italya’ nın milano kendinde yapılacaktır. için Akdeniz ‘ in incisi izmir ‘ de aday gösterilmiştir fakat organizasyonu düzenleme hakkı italya’ ya verilmiştir.


1 Mayıs 2011 Tarihinde google logosu olması muhtemel Expo Dünya Fuarı 160 ncı yıl Google doodle logosu aşağıdadır.

Expo Dünya Fuarı 160 ncı yıl dönümü google doodle logosu


Expo Dünyü Fuarı google doodle ‘ ı aşağıdaki videodan hareketli olarak görebilirsiniz.



Expo Dünya Fuarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder