30 Haziran 2011 Perşembe

Yay burcu Temmuz 2011 Aylık burç yorumları

Yay burcu Temmuz 2011 Aylık burç yorumu

Aşk ve İlişkiler

Temmuz ayını aşk ve ciddi ilişkiler anlamında incelerken, öncelikle aşk evinizin yöneticisi olan Mars gezegeninden bahsetmek gerekiyor. 1 Temmuz tarihinde Başak burcunda ilerlemeye başlayacak Mars gezegeni, aşk konusunda ince eleyip sık dokumaya çalışacağınızın göstergesi olabilir. Yay gibi son derece geniş düşünen, detaylardan hiç hoşlanmayan sadece bütünü görmeye çalışan bir burcun Başakta ilerleyen bir Marsla baş edebilmesi zor olabilir. Mars Başak burcu seyirlerinde, aşk hayatınızla ilgili her konuda karar vermeden önce birlikte olduğunuz insanı ve yaşadığınız ilişkiyi iyice gözden geçirmek gerekir. Bu sizi yanılgılardan ve sonrasında üzülmekten koruyacaktır. Öncelikle kendinize güvenmeniz gerektiğini biliniz. Eğer doğru bir insanla beraber olmadığınızı düşünüyorsanız, önce kendinize daha sonra da karşınızdaki kişiye eleştiri oklarını saplamanız mümkündür. Aşk evinizin yöneticisi olan Mars genel anlamda düşünürsek sizin bir ilişkide egemenlik kurmaktan hoşlandığınızı, ciddiyet aşamasında ise iletişimi önemsediğinizi göstermektedir.

Mars bu süreçte Başak burcunda ilerlediği için doğal olarak ilişkide bulunduğunuz insanın iş hayatında çalışkan, size karşı özverili davranan, mantıklı bir insan olmasını tercih edeceğinizi göstermektedir. Ayrıca Başak burcunda ilerleyen Mars, mükemmellik arayışının yükselmesi anlamı taşıdığından genel olarak bu süreçte görev, sorumluluk konuları ön plana gelerek neredeyse aşkın tadını çıkarmakta zorlanmanız anlamı taşıyabilir. Kimileriniz bu süreçte, büyükleriniz veya otorite konumundaki kişiler tarafından engellendiğiniz için tam olarak rahat değilsinizdir, kimilerinizde ise, iş hayatınızdaki zorunluluklar, toplum içinde bir yere gelebilme arzunuz nedeniyle aşkı doyasıya yaşamınız güç olabilir. Kimi Yaylarda görülebilecek bir başka olasılık ise, sağlık sorunlarınız, çocuklarınızla alakalı problemler veya maddi durumunuzun yetersizliği nedeniyle aşka hayatınızda yer vermenizin güçlüğüdür. Bütün bu olasılıklar yükselen burçlarınıza göre olabilecek etkiler çerçevesinde benim öngörülerimdir. Yalnız genel anlamda aşkı hissetmek açısından bu dönemin bir takım zorlukları içermesi mümkün diyebiliriz.

12 Temmuz itibariyle ise, Venüs Aslan ardından 22 Temmuz Güneş Aslan ve 26 Temmuz Merkür Aslan pozisyonu aşk hayatınız açısından gayet keyifli bir dönemin başlayacağını gösteriyor. Bu üçlü kuvvet, hem kendinizi ifade edişiniz üzerinde olumlu hem de yeni ilişkiler kurabilmenizi sağlayıcıdır. Bu tarihler, var olan ve temeli sağlam ilişkiniz açısından da gayet olumludur. Birbirinizle iletişiminiz güçlenir, sevgi alış verişiniz cömertleşir, daha sıcak ve ılımlı bir şekilde anlaşabilir, fikirlerinizi paylaşabilir ve sevginizi cömertçe karşınızdaki insana gösterebilirsiniz. Bu süreç kimileriniz için yeni bir ilişkinin başlangıcı anlamı taşıyabilir. Ayrıca bu dönemde yolculukların, yabancılarla olan bağlantıların, keşif ve macera isteğinizin, iletişim kurma becerinizin tabanında kendinizi güçlü bir şekilde ifade edişinizin yansımaları olacak ve çevrenizde cazibenizin yükseldiğini hissedebileceksiniz. Ben bu tarihlerin Satürn mars kavuşumunun yarattığı baskıyı yok edeceğini düşünüyorum.

İş ve Kariyer

Şimdi geldik mesleki durumunuza. Burada öncelikle şunu söyleyebilirim ki, 3-10-17 Temmuz tarihleri gayet önem arzetmekte. Meslek evinizde Eylül 2007 tarihinden beri ilerlemekte olan Satürn gezegeni, diğer aylık yorumlarda da sözünü ettiğim gibi, gayet önemli bir etkidir. Sizin gibi özgürlüğüne son derece düşkün burç mensupları için sorumluluklar alma, dış dünyada kendi kimliğinizi ispat etmeye çalışma, toplum içindeki yerinizi belirleme, eskisinden çok daha fazla zorunluluklarla mücadele etme ve bütün bunlara rağmen ayakta kalabilmeyi başarma deneyimidir. Kolay değildir Satürn gezegenin dersleriyle baş edebilmek. Satürn bir noktayı tetiklediği zaman yapılması gereken en önemli şey, dış veya iç baskılar olsa dahi sorumluluk almaya istekli olmak, çok çalışmaktır. Bunları gönüllü olarak ya kabul edersiniz veya Satürn kabul edeceğiniz şekilde yaşamınızı şekillendirir. Bu durumu neredeyse her aylık yorumunuzda size bildirmekteyim. Çünkü bu süreç daha uzun yıllar devam edecek ve bazı aylarda aynı bu ay olduğu gibi sizin açınızdan çok daha fazla önemli hale gelecektir.

Şimdi bu ön hatırlatmadan sonra gelelim bu iki zorlu enerjinin kavuşumunun size olan yansımasına. Herşeyden önce bu etki 1 Temmuz tarihinde Mars gezegeninin meslek evinize girmesiyle hafiften kendini hissettirmeye başlayacaktır. Mars bu alanda ilerlemeye başladığında iş hayatında pratik, düzenli ve programlı bir şekilde çalışmak en önemli konudur. İş hayatınızda birlikte çalıştığınız insanlarla olan ilişkiniz, iş yeri ortamınızda meydana gelebilecek değişimler, toplum içindeki yerinizle alakalı verdiğiniz bireysel mücadelenin tümünde var olan tek gerçek kendinizi ispat çabanızdır. Bu alanda ilerlemeye başlayan Mars asıl kavuşum etkisinin olacağı 10 Temmuzdan bir hafta öncesi ve kavuşum tarihinden bir hafta sonrası 17 Temmuz olmak üzere son derece önemlidir.

Bu tarihlerde kendinizi, içinde yer aldığınız sistemi, koşulları, otoritelerle olan ilişkinizi, geleceğiniz adına yaptığınız planları tümüyle gözden geçirebilirsiniz. Mükemmeli yakalamak adına kimi zaman bizzat yakınınızda bulunan kişileri veya kimi zaman kendinizi ağır bir eleştiriye tabi tutmanız mümkündür. Bu eleştirinin özünde yatan gerçek, mükemmele sahip olmak ve yarınlarınızı en olumlu anlamda kurgulamak olmalıdır. bu tarihlerde lütfen ani kararlar vermemeye, otoritelerle çatışmamaya, iş yaptığınız sektör üzerinde oluşabilecek tersliklerde sabırlı davranmaya çalışınız. Sağlığınıza dikkat ediniz. Yaptığınız işleri kontrol ediniz, işbirliği yapınız. Eğer bu süreçte karşınıza fırsatlar çıkarsa bunları acil bir şekilde değerlendirmeyiniz, araştırınız. Meslek hayatınızın sorumluluklarına sahip çıkınız. İş başvurusunda bulunacaksınız öncelikle nasıl bir uzmanlık alanınız var bunu gözden geçiriniz. Hayali işler veya projelere girmeyiniz. Gerçekçi bir şekilde düşününüz, kimsenin sizi etkilemesine izin vermeyiniz. Özellikle detayları gözden kaçırmayınız. İyi niyetinizin su istimal edilmesine izin vermeyiniz. Abartılı hareketlerden uzak durunuz. Gereksiz sözler vermeyiniz. İçinde bulunduğunuz koşulların farkında olunuz.

Para Konuları

Sevgili Yaylar finansal hayatınızla ilgili konularda etkili olacak bugün saat 11:49 itibariyle Yengeç burcunda seyrine başlayacak Venüs gezegeni, 12 Temmuz tarihine kadar dışarıdan elde ettiğiniz gelirler, eş kaynaklı finansal durumunuz, bankalarla ilgili kredi borçlarınız, özel mahrem konularınız, cinsel hayatınız gibi alanlarda etkili olacak ve uyumlu huzurlu bir dönem geçirmek adına eskiyle alakalı her konuya açıklık getirmeniz gereken bir süreç anlamı taşıyacaktır. Eviniz, aileniz ve yuvanızı ilgilendiren mevzularda güvencenizi sağlamak için dışarıdan desteğe ihtiyaç duyabilecek, bu dönemde gördüğünüz yardımları asla unutmayacaksınız. Sevdiğiniz değer verdiğiniz ve sizin için önem arzeden her olguyu sahiplenmeyi, sadakat dolu davranmayı, sorumluluk almayı daha fazla isteyecek, geçirdiğiniz tecrübeler ışığında yenilikler yapmayı düşünebileceksiniz. Bu dönemde tutumlu olmayı, gereksiz riskler almamayı, elinizdekini korumayı bilmelisiniz.

Bu süreçte en çok dikkat etmeniz gereken konu, borç ve alacaklarınızı iyi kontrol etmeniz, eşinizin işi dolayısıyla veya size gelir sağlayan kişilerin finansal durumuyla ilgili konularda beklenmeyen durumlar oluşabileceğini göz önüne alarak önlem almayı unutmamanızdır. Hani dünyanın binbir türlü hali vardır derler ya bu süreçte ne olur ne olmaz diyerek düşünmelisiniz. Miras, nafaka, sigorta gelirleri gibi önemli konularda öncelikle güvenliğinize önem vermeli, kendinizi ve geleceğinizi düşünerek hareket etmeye çalışmalısınız. Cinsel konularda manevi değerlerinizi, gelenek ve göreneklerinizi önemsemeli, bilmediğiniz güvenmediğiniz kişilerle ilişki kurmamaya çalışmalısınız. Bu süreç devam ederken planlı hareket etmeyi muhakkak bilmeli, ödemeyeceğiniz borçlar altına girmemeli, günü gelen ödemelerinizi de zamanında yapmalısınız.

Temmuz ayında gerek parasal gerekse kendinizi ifade konusunda Güneş gezegeni 22 Temmuz tarihine kadar sürecek transiti önem taşımakta. Kimliğinizi dış dünyada güçlü kılabilmek için en öncelikle güvencenize vereceğiniz önemin göstergesidir. Gerek maddi ve gerekse manevi açıdan büyümek için bu düşünce size rehber olabilir. Yalnız bunun sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için, diğer insanlarla bir bütünlük oluşturmanız zorunludur. Yani ne kadar özgür düşünürseniz düşünün, bir şekilde kökleriniz, değerleriniz, sorumluluklarınız sizi kendisine doğru çekecektir. İşte tam bu noktada sizin isteklerinizle başkalarının sizden talep ettikleri noktada çatışmalar yaşanmaması için birleşmeye gönüllü olmanız ve gerekli çabayı göstermeniz gerekmektedir. Tabi ki Yengeç burcu süreçleri genel olarak eskiyle alakalı konuları gündeme getirdiği için doğal olarak geçmişten bu yana devam eden bazı sorunlarınızın çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bunlar maddi sorunlarınız olduğu gibi, iş veya özel dünyanızda ortaklık kurduğunuz kişilerle olan ilişkiniz de baş sırayı alabilir. Bazılarınız için bu durum, boşanmaya karar veren çiftlerin çocuklarının güvenliği ve huzuru adına vazgeçmeleri ve yuvalarını tekrar sahiplenmeleri olduğu gibi, tam tersine çoktan ayrılmış kişilerin nafaka problemleri için görüşmede bulundukları zaman anlamına da gelebilir.

Kimileriniz bir aile şirketi kurmaya karar verebilir kimileriniz ise yüksek eğitim için bir burs girişimde bulunabilirler. Ev alma isteği, bir aile kurmak arzusu, güvenliğiniz için yeni bir girişimde bulunmak niyeti yine bu dönemin etkisidir fakat tüm bunların olumlu yönde gerçekleşmesi için en öncelikle eskinin yarattığı kaostan ve sizin üzerinizdeki etkisinden kurtulmak gerekmektedir. Oysaki bu dönem yeniden ziyade eskiyi gösterdiği için bunları tam olarak uygulamak için hem irade hem de azim şarttır. Evliliğinizdeki sorunları veya iş hayatınızdaki problemleri bu dönemde çözebilmeniz için size tavsiyem ne olursa olsun, ılımlı ve hoşgörülü düşünmenizdir. Fakat miladı çoktan bitmiş ve geçerliliğini yitirmiş sizi üzen ve tedirgin eden konuları da daha fazla uzatarak kendinizi üzmenin bir manası olmadığını da bilmenizi isterim.

Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-9-10-19-20-23-24-27-28-29

Zayıf Enerjili Günler : 6-7-8-21-22

Yeniay : 14-15

(Ay gezegeninin Yay burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 1-27-28-29

(Ay gezegeninin İkizler burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not:

Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.


Yay burcu Temmuz 2011 Aylık burç yorumları


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder